Over W.S.V. Warnsveld

 

In 1958 vonden een aantal Warnsvelders dat het tijd werd dat Warnsveld een eigen gymnastiekvereniging zou krijgen. In de huiskamer van Bernard en Jo Jansen besloten zij samen met Henk Wittenberg, Bennie en Jo Menger, Cor Overweel, Grada Nagtegaal en Jannie Vetter op 18 november 1958 om Warnsveldse Sportvereniging W.S.V. op te richten. In het begin werd er geoefend in de gymzaal van de openbare lagere school, naast de kerk in Warnsveld.

Rond 1968 ging het met de jonge vereniging slecht. Er waren nog maar 38 leden! Onder aanvoering van Meindert Hagenbeek en Volkert van Tongeren werd de vereniging in de kleedkamer van de Oranjezaal, waar we intussen naar toe verhuisd waren, nieuw leven in geblazen.W.S.V. werd toen een officiële vereniging en kon zich aansluiten bij de gymnastiekbond. De vereniging groeide als een trein, en de spetterende uitvoering ter ere van het 12,5-jarig jubileum in de zaal van Café de Pauw, zorgde ervoor dat het aantal nieuwe leden helemaal toenam. In 1973, dus in 5 jaar tijd, groeide de vereniging naar 250 leden!

Halverwege de jaren 70 sloot tafeltennisvereniging Groen-Zwart zich bij W.S.V. aan. En werd er ook een volleybaltak opgericht. Warnsveldse sportvereniging W.S.V. werd een omnivereniging, maar op 1 jan 2000 werd officieel uiteengegaan in 3 aparte verenigingen: Warnsveldse Sportvereniging W.S.V., wij dus, tafeltennisvereniging Warnsveld en Volleybalvereniging W.S.V.

In de eerste jaren was het clubtenue een groene rok voor de dames en een groene broek voor de heren met een witte bloes. Later werd dit vervangen door een donkerblauw turnpakje, met het embleem op de rechterheup genaaid. Rond 1995 werd dit vervangen door een groen-wit pakje, onder leden ook wel het kikkerpakje genoemd. De selectie had een zwart pakje met groen en paars vlak, en later een zwart pakje met een paarse glitterbaan. Dit pakje, en het kikkerpakje werden een aantal jaar geleden vervangen door het groen-wit-zwarte pakje voor zowel selectie als recreatie.

Al vele jaren kan er gedanst worden bij W.S.V. Warnsveld. Eerst onder leiding van Milly Klein en Edda Brand jazzballet, tegenwoordig ook Streetdance en moderne dans. Ook hebben we al jaren een vaste groep aerobics.

Sinds de zomer van 2018 hebben we ook acrogym toegevoegd aan ons lesrooster. Zoals u ziet, een vereniging die constant in beweging is.

Bestuur

Leiding

Agenda

Foto’s

Reglementen

Evenementen